Blog

Vystoupili jsme na mezinárodní konferenci se zaměřením na zdravotnictví

Odbornice na zdravotnické právo a právnička Barbora Vráblová z kanceláře Holubová advokáti představila českou perspektivu evropské regulace proti padělání léčiv, a to konkrétně v kontextu povinného očkování.

Vystoupila v červnu na zdravotnické konferenci Mezinárodní asociace mladých právníků (AIJA - International Association of Young Lawyers) v Curychu. Ta se konala vůbec poprvé a Barbora byla jednou ze čtyř zástupců České republiky.

Hlavním tématem konference byl volný pohyb zboží ve zdravotnictví v rámci jednotného vnitřního trhu. Účastníci probírali především to, jestli a do jaké míry existuje skutečný jednotný trh léčivých přípravků a zdravotnických pomůcek. Právníci z celého světa toto téma diskutovali z různých úhlů – například z pohledu vzájemného obchodu, v souvislosti s novými předpisy o zdravotnických prostředcích nebo s novými předpisy pro klinické studie, ve spojení se směrnicí o padělaných léčivých přípravcích a samozřejmě nezapomněli ani na změny ve spojení s Brexitem.

Barbora Vráblová se účastnila pracovní skupiny, která se zabývala směrnicí o padělaných léčivých přípravcích a představila českou perspektivu regulace EU v kontextu českého systému povinného očkování. Bylo obzvlášť zajímavé sledovat, jak se debata o padělání léčiv změnila v diskuzi o systému očkování v rámci EU. Toto téma budeme z právnického hlediska i nadále intenzivně sledovat.

Stewards, paní Eva

Nikdo pro mě zatím tolik neudělal.

CK Livingstone

Opětovně děkuji za cenné rady. Lépe se mi dýchá, když vím, na koho se obrátit.

Jitka Popelková, jednatelka

Anders Thorsen Advokatanpartsselskab

Spolupráce pro mě byla velkým potěšením.

Anders Thorsen, partner, advokát

Kontaktní formulář