Blog

Lex Covid a Lex Voucher už jsou účinné

Dnes, 24. 4. 2020, nabyly účinnosti zákon č. 185/2020 Sb., o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru označovaného jako SARS CoV-2 na odvětví cestovního ruchu - tzv. Lex Voucher a zákon č. 191/2020 Sb., o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru SARS CoV-2 na osoby účastnící se soudního řízení, poškozené, oběti trestných činů a právnické osoby a o změně insolvenčního zákona a občanského soudního řádu - tzv. Lex Covid.

Celý text Lex voucher naleznete zde.
Celý text Lex Covid naleznete zde.

To znamená, že je možné využívat nástrojů, které zákony přináší. Jde o poukazy na zájezd, o kterých jsme informovali v koronaradě 20, a o stornopoukazy, o kterých jsme informovali v koronaradě 24. Účinné jsou odklad insolvence a právo požádat o mimořádné moratorium, o kterých jsme informovali v koronaradě 25koronaradě 26 a také o právo požádat o zastavení exekucí starších 3 roky.

Účinnosti nabyl také zákon č. 189/2020 Sb., kterým se mění zákon č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání a o výkonu některých činností v oblasti cestovního ruchu. O tomto zákoně, který zavádí nové kontrolní pravomoci živnostenských úřadů v cestovním ruchu, jsme informovali v koronaradě 22. Text tohoto zákona naleznete zde.

Stewards, paní Eva

Nikdo pro mě zatím tolik neudělal.

CK Livingstone

Opětovně děkuji za cenné rady. Lépe se mi dýchá, když vím, na koho se obrátit.

Jitka Popelková, jednatelka

Anders Thorsen Advokatanpartsselskab

Spolupráce pro mě byla velkým potěšením.

Anders Thorsen, partner, advokát

Kontaktní formulář