Blog

Příběh paní Evy - odškodnění ve výši zhruba 7 mil. Kč za nehodu v zahraničí

Nečekaná událost vám může převrátit život naruby. Podobně jako paní Evě, která jela na návštěvu ke své dceři do Londýna, když vstupovala na přechod a srazil ji vůz. Následovala dlouhá léčba. Ač je paní Eva velmi statečná, četné zdravotní komplikace jí patrně zůstanou až do konce života. Co v takovém případě pro vás advokáti mohou udělat? 

Paní Eva se na nás obrátila prostřednictvím organizace, která jí přechodně pomáhala zvládat těžkou životní situaci. V té době byla bez prostředků, pouze na doplatcích do životního minima. Pomohli jsme jí díky tomu, že se specializujeme na náhradu škody a zároveň máme kontakty na prověřené kolegy v zahraničí ze stejné oblasti.

Pro pomoc jsme v tomto případě oslovili britskou advokátní kanceláří Stewarts.  Advokátky Klára Dvořáková a Rebecca Huxford pomohly paní Evě s dokumentací celého případu, s vysvětlením jejích možností i s tím, jaké jsou rozdíly mezi českým a britským systémem úhrady zdravotní péče nebo sociálních dávek. 

V řádu pár měsíců se díky profesionální spolupráci mezi kancelářemi podařilo dosáhnout nabídky odškodnění od pojišťovny ve výši zhruba sedmi milionů korun. Toto vyrovnání klientka přijala, protože nechtěla věc podávat k soudu v Británii. 

Klientce jsme následně pomohli i se souvisejícími daňovými otázkami, přičemž jsme oslovili poradenskou daňovou kancelář auditone, která zajistila i podání daňového přiznání, neboť náhrada ušlého příjmu podléhá dani, na rozdíl od většiny náhrad za újmu na zdraví. 

Podle slov paní Evy pro ni zatím nikdo tolik neudělal. 

To, že jsme mohli pomoct paní Evě, dává naší práci smysl a přináší nám velkou radost. Jsme velmi rádi, že i díky našemu dlouholetému aktivnímu působení v mezinárodní profesní organizaci PEOPIL můžeme na takových případech spolupracovat.

Stewards, paní Eva

Nikdo pro mě zatím tolik neudělal.

CK Livingstone

Opětovně děkuji za cenné rady. Lépe se mi dýchá, když vím, na koho se obrátit.

Jitka Popelková, jednatelka

Anders Thorsen Advokatanpartsselskab

Spolupráce pro mě byla velkým potěšením.

Anders Thorsen, partner, advokát

Kontaktní formulář