Blog

Soudní řízení na internetu

Ministerstvo spravedlnosti spustilo novou službu infoSoud která zpřístupňuje veřejnosti informace o soudních řízeních na internetu.

Ministerstvo spustilo v rámci projektu elektronizace soudnictví nový internetový portál infoSoud, který zpřístupňuje informace o soudních řízeních online. Účastníci tak mohou z pohodlí domova zjistit, v jakém stavu se právě nachází jejich řízení. Databáze bude aktualizována každý den a soudům tak ulehčí od zodpovídání telefonických dotazů ohledně stavu řízení. Pro získání informací stačí vybrat příslušný soud, který případ řeší, a zadat spisovou značku věci.

K dispozici budou pouze informace o postupu v řízení a aktuálním stavu (zahájení řízení, nařízení jednání, přerušení věci, výsledek jednání, podaní opravného prostředku atd.). Žádné osobní údaje zveřejňovány nejsou. Prozatím jsou k systému připojeny pouze okresní soudy, v průběhu roku se připojí i krajské soudy. Ministerstvo si od tohoto kroku slibuje větší zprůhlednění práce soudů a snížení jejich administrativní zátěže. Elektronizace českého soudnictví by měla pokračovat i dalšími projekty, např. elektronizací úředních desek či platebních rozkazů.

Stewards, paní Eva

Nikdo pro mě zatím tolik neudělal.

CK Livingstone

Opětovně děkuji za cenné rady. Lépe se mi dýchá, když vím, na koho se obrátit.

Jitka Popelková, jednatelka

Anders Thorsen Advokatanpartsselskab

Spolupráce pro mě byla velkým potěšením.

Anders Thorsen, partner, advokát

Kontaktní formulář