Blog

Klára Dvořáková v COTakhle snídaně k připravenosti cestovních kanceláří na novelu zákona č. 159/1999 Sb.

Advokátka Holubová advokáti s.r.o. Klára Dvořáková přijala pozvání na  COTakhle snídani k dopadům novely zákona č. 159/1999 Sb. a k pojištění v cestovním ruchu. Setkání se konalo na půdě Hospodářské komory České republiky.

V panelu dále vystoupili ředitelka odboru cestovního ruchu MMR Renata Králová, prezident AČCKA Roman Škrabánek nebo místopředseda ACK ČR Zdeněk Kříž.

Klára Dvořáková  k připravenosti či nepřipravenosti cestovních kanceláří a agentur na novelu zákona č. 159/1999 Sb. mimo jiné uvedla: „V životě jsem v průběhu letní sezony neposkytla tolik konzultací cestovním kancelářím a agenturám, jako právě vloni po účinnosti novely zákona. A mohu s jistotou říct, že zdaleka ne všechny cestovní kanceláře a agentury stihly k 1. červenci implementovat novelu. Ta totiž reálně pro všechny hráče znamená, že si musí provést audit svých produktů, finančních odvodů a smluvních dokumentů. A to zkrátka pro většinu bylo nereálné. Pokud byl někdo kompletně připraven, pak možná velcí hráči, kteří s předstihem do příprav investovali nemalé finanční obnosy. Mnozí z ostatních pak vše řešili až na poslední chvíli, tedy koncem června, kdy už bylo nereálné vše stihnout“. (COT business, č. 2/2019, str. 8-9)

Uvedení života cestovní kanceláře nebo agentury do souladu s novelou zákona č. 159/1999 Sb. je stále aktuální. Máte zájem? Napište na info@holubova.cz a sjednejte si u nás schůzku.

Stewards, paní Eva

Nikdo pro mě zatím tolik neudělal.

CK Livingstone

Opětovně děkuji za cenné rady. Lépe se mi dýchá, když vím, na koho se obrátit.

Jitka Popelková, jednatelka

Anders Thorsen Advokatanpartsselskab

Spolupráce pro mě byla velkým potěšením.

Anders Thorsen, partner, advokát

Kontaktní formulář