Blog

Cestovky a agentury, chcete zaměstnávat ukrajinské uprchlíky? Víme jak na to

Do České republiky proudí kvůli válce stále více ukrajinských uprchlíků a cestovní kanceláře a agentury je mohou legálně zaměstnat. Je to až překvapivě snadné. Jak na to?

Zkontrolujte, zda byla potenciálnímu zaměstnanci udělena dočasná ochrana. Doklad o ní je vyznačený v cestovním dokladu jako:

- vízový štítek dlouhodobého speciálního víza za účelem strpění na území označený D/VS/U (či jeho obdobu v podobě razítka s označením D/VS/U z důvodu nedostatku vízových štítků), nebo

- vízový štítek dočasné ochrany označený D/DO (či jeho obdobu v podobě razítka s označením D/DO z důvodu nedostatku vízových štítků).

Uprchlík v režimu dočasné ochrany nepotřebuje pracovní povolení, proto s ním můžete bez dalšího uzavřít pracovní smlouvu. Teprve po jejím podpisu a nejpozději v den nástupu k výkonu práce musíte uprchlíka nahlásít na Úřadu práce, resp. na jeho příslušné krajské pobočce. Obsahem hlášení je oznámení, že jste zaměstnali cizince, který nepotřebuje pracovní oprávnění. Vzor tohoto formuláře naleznete zde.

Pokud Vaši ukrajinští zaměstnanci potřebují právní pomoc, odkažte je na webovou stránku ua.support, která propojuje uprchlíky s právníky po celém světě, kteří jim poskytnou zdarma potřebnou právní pomoc.

Pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte se na nás obrátit.

Stewards, paní Eva

Nikdo pro mě zatím tolik neudělal.

CK Livingstone

Opětovně děkuji za cenné rady. Lépe se mi dýchá, když vím, na koho se obrátit.

Jitka Popelková, jednatelka

Anders Thorsen Advokatanpartsselskab

Spolupráce pro mě byla velkým potěšením.

Anders Thorsen, partner, advokát

Kontaktní formulář